6/recent/ticker-posts

Am testat: Coaste de porc marinate de la Edenia


 

Când a început perioada asta de lucrat de acasă îmi făceam socotelile că voi avea mai mult timp ca să scriu pe blogul culinar. În realitate lucrurile stau exact pe dos. Sunt mai puțin eficient și lucrez mai greu decât o făceam de la birou. Petrec mai mult timp în bucătărie decât o făceam înainte, dar nici aici nu am sporul de dinainte de pandemie. Am dificultăți în a găsi unele ingrediente, și îmi e aproape imposibil să am mereu verdețuri proaspete pentru decorat preparatele.

Sunt zile când pur și simplu nu am chef să gătesc. Aș comanda online, dar oferta e destul de slăbuță în zona mea. Restaurantele care îmi plac mie fie nu livrează, fie durează atât de mult încât mâncarea ajunge sleită.

Am ajuns astfel să mai apelăm și la semipreparate. Nu prea des, că nu sunt neapărat cele mai sănătoase, dar din când în când rezolvă problema unei mese. Și uite așa a venit ideea unor recenzii pentru produsele pe care le-am testat.

Și ce putea fi mai bun pentru a începe seria de recenzii decât o porție de coaste de porc marinate de la Edenia. Pentru testul de azi am luat două pachete de coaste, am dat cam 30 lei/pachet. Sunt fabricate în Olanda.

Un pachet conține o porție de coaste și un plic cu sos barbecue. Coastele nu sunt foarte mari, un adult flămând s-ar putea să nu se sature dintr-un singur pachet.



Lista de ingrediente e destul de stufoasă, coastele astea conțin destul de mulți conservanți și potențiatori de aromă. Din când în când merg, dar nu aș mânca zilnic așa ceva. Mi-e lene să scriu despre toate ingredientele așa că vă las aici o mică poză.


Coastele sunt gata preparate, trebuiesc practic doar încălzite. Se pot prepara atât la cuptor cât și la grătar, fără a fi necesară decongelarea în prealabil. Eu le-am făcut la cuptor, în tava cu grătar detașabil, specială pentru friptură. Le-am ținut 10 minute la 180 de grade în cuptorul cu ventilație, apoi le-am uns cu sosul barbecue și le-am mai ținut alte trei-patru minute la 200 grade, pentru a se carameliza puțin.



Rezultatul final arată așa:


 

Mi-a plăcut la ele că au multă carne și nu sunt foarte grase. Pot zice că au fost mai bune decât multe coaste pe care le-am încercat în restaurantele din București.

Un mare minus din partea mea pentru sosul barbecue, care este foarte dulce și acoperă celelalte arome. Cred că data viitoare când mai iau coaste din acestea voi înlocui sosul cu unul din colecția mea, cu mai puțin zahăr și o idee mai iute.

Urmează să le testez și pe grătar când mai scad temperaturile și va fi plăcut de stat afară.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii